John Altman is B Corp gecertificeerd

John Altman is B Corp gecertificeerd

Het duurzame snackmerk John Altman heeft de B Corp certificering gekregen, na het succesvol doorlopen van het B Corp assessment. Met deze certificering sluit John Altman zich aan bij een wereldwijde community van bedrijven, waaronder Ben & Jerry’s, Tony Chocolonely, Dopper en Triodos die hun business gebruiken als een force for good. 

Een positieve impact op het klimaat

John Altman heeft als missie om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van snacks die goed zijn voor jezelf en voor onze gezamenlijke planeet! In hun assortiment vind je biologische popcorn en nootjes, maar altijd een beter alternatief in het schap. Bovendien draagt John Altman 1% van de omzet af aan Tree for All, voor het planten van bomen. Op dit manier zorgen zij dat met iedere snack je een positieve bijdrage levert aan het klimaat.

Over B Corp

De B Corp is een beweging van het in 2006 opgericht B Lab. Deze van oorsprong  Amerikaanse non-profit organisatie houdt zich wereldwijd bezig met het ontwikkelen, toekennen en controleren van de B Corp-certificering. Aan de B Corp-status kun je zien dat het bedrijf zich niet alleen succesvol focust op commerciële, maar ook op sociale en duurzame doeleinden en daarmee haar steentje bijdraagt aan een betere wereld. Om deze status te behalen, doorlopen bedrijven een uitgebreid assessment. In dit assessment wordt je bedrijf op 5 onderdelen getoetst: Duurzaamheid, arbeidsrechten, klanten, de (lokale) gemeenschap en bestuur. Bedrijven die minimaal 80 uit 200 punten behalen in deze evaluatie mogen zich een B Corp noemen. Iedere drie jaar moeten deze bedrijven zich opnieuw certificeren om hun B Corp-status te behouden. 

 

B corp John Altman