FAQ

John Altman Popcorn & Nootjes

Waar kan ik jullie tussendoortjes kopen?

Je kunt ons vinden bij onder andere ShellAHtoGOBijenkorfCrispAmazonBij veel AHtoGo’s zijn onze snacks te verkrijgen, maar houd wel even een slag om de arm. Het kan zijn dat een AHtoGo filiaal zelf besluit om geen John Altman tussendoortjes te verkopen. Daar hebben we helaas geen invloed op. Maar geloof ons, we vinden dit net zo jammer als jij!

Wie is John Altman?

John Altman is gebaseerd op een hippie uit San Francisco. Hij deelde gratis snacks uit op het strand, uit liefde voor de planeet en de mensen om hem heen.

Hij deed dit onder het motto ‘Spread the love’. Zijn onbaatzuchtigheid en zijn enthousiasme werken aanstekelijk. Met John Altman in gedachten zorgen wij net als hij voor de lekkerste guilt free snacks die de wereld een beetje blijer maken. Dit doen we op zo’n  duurzaam mogelijke manier, maar “100% good, not perfect”, zou John Altman zeggen.

Zijn jullie producten 100% natuurlijk?
Al onze producten zijn 100% natuurlijk, zonder toevoegingen van geur- kleur en/of smaakstoffen, 0% rommel!

Zijn jullie producten biologisch?
Biologische ingrediënten bevatten geen chemische rotzooi zoals pesticiden en dat is niet alleen beter voor jou maar ook voor het milieu. Daarom zijn onze producten bij voorkeur biologisch. Echter willen we wel dat de tussendoortjes ook toegankelijk blijven, dus kijken we per product of het haalbaar is. De popcorn van John Altman is 100% biologisch gecertificeerd door Skal.

Wat doen jullie aan het milieu?
Bij John Altman proberen we over elke schakel na te denken. Zo is onze popcorn van biologische afkomst en proberen we zo dicht mogelijk bij huis onze producten te laten produceren. Uiteraard werken we met gerecycled papier en zo min mogelijk plastic. 


Waar komen de ingrediënten vandaan?
We kiezen heel bewust welke ingrediënten we gebruiken in onze producten. We willen alleen de lekkerste en kwalitatief beste producten maken en gebruiken daar waar mogelijk ingrediënten uit Europa.

We proeven, proeven en proeven en laten ons informeren. Zo gaan we op onderzoek naar ingrediënten die op dat moment het beste zijn voor onze producten.
Zo komt de mais uit Zuid Frankrijk, de amandelen uit de USA, de cashewnoten uit Vietnam, de suiker uit Nederland en zeezout uit Frankrijk. 

Waar wordt de popcorn gemaakt?
De popcorn wordt op onze wensen en receptuur gemaakt bij een productiebedrijf dat gespecialiseerd is in het poppen van popcorn en daarvoor de juiste kennis en apparatuur in huis heeft.  

Waar worden de noten gebrand?
De noten worden op onze wensen en receptuur gemaakt bij een productiebedrijf dat gespecialiseerd is in het verwerken en verpakken van noten en daarvoor de juiste kennis en apparatuur in huis heeft.  

Zijn de producten van John Altman gezond?
Onze popcorn en nootjes zijn 100% natuurlijk. We gebruiken geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen. Bovendien is onze popcorn lactoce-, GMO- en glutenvrij. Voor een gezonde levensstijl is het van belang om gevarieerd te eten. Onze popcorn past zeker in een gevarieerd menu, maar ook hiervoor geldt, eet met mate en gebalanceerd.

Zijn jullie producten ook vrij van allergenen?
De popcorn van John Altman is 100% natuurlijk, vrij van gluten, noten en soja en ook vrij van lactose.

Voor onze noten geldt dat deze 100% natuurlijk zijn, vrij van gluten, vrij van soja. Echter kunnen ze sporen van noten, pinda, gluten en sesam bevatten.

Is jullie popcorn GMO-vrij?
Ja, alle ingrediënten gebruikt voor de popcorn zijn GMO-vrij en komen uit Europa!

Wat zijn de verzendkosten?
De prijzen aangegeven in de shop zijn exclusief verzendkosten van €4.95. Bij besteding van meer dan €25,- zijn er geen verzendkosten. 
Je kunt er ook voor kiezen om je bestelling af te halen bij ons kantoor in Abcoude, Amsterdamsestraatweg 28. Wel zo gezellig toch ;-)

Hebben jullie openstaande vacatures?
Geregeld hebben wij plaats voor stages. Kijk bij onze vacatures op de website of neem contact met ons op. Je kunt ook mailen naar welovejohn@johnaltman.nl

Ik heb een gluten allergie; Verkoop jullie glutenvrij snacks?
De popcorn is glutenvrij! De noten zijn van nature glutenvrij maar omdat onze snacks bij een productiepartij worden geproduceerd kunnen er sporen van gluten achterblijven.

Wat moet ik doen als ik heel veel tussendoortjes van John Altman wil snacken, maar op dieet ben?
No worries, het beste is om dan gewoon een handje te nemen en de rest te bewaren voor als je gestopt bent met je dieet. Of je deelt je snacks met iemand anders, wel zo aardig! … #spreadthelove

Zijn jullie producten vegan?
Onze popcorn & nootjes zijn volledig vegan! Je kunt dus met een gerust hart genieten van onze heerlijke snacks, ook als je vegan bent.

Ik heb interesse in de snacks van John Altman op zakelijk gebied, waar moet ik zijn voor meer informatie?
Wat leuk! Neem even contact met ons op via welovejohn@johnaltman.nl dan kijken we graag met je mee naar de mogelijkheden. Wil je alvast iets meer informatie over onze producten, kijk dan vooral uitgebreid op onze site.

Hoe kunnen we jullie zakelijk bereiken? 
Samenwerken is voor ons enorm belangrijk. Tussendoortjes van een klein merk groot maken is namelijk niet makkelijk. Gelukkig zien we onze snacks steeds vaker terug; in bedrijfskantines, schoolkantines, restaurants, café's, speciaalzaken, theaters en bioscopen. Lees hier meer: https://johnaltman.nl/pages/zakelijkeklanten

Onze snacks zijn ook bij diverse groothandels te koop; onder andere bij Lekkerland, Bidfood, de Hanos en Sligro.

Benieuwd hoe je John Altman op de kaart kan zetten? Neem dan gerust contact met ons op!

Wie is John Altman begonnen?
Julie en Marie Claire zijn twee zussen uit Amsterdam. Hun missie: heel Nederland blij maken met de duurzame tussendoortjes van John Altman.

In 2015 besloten ze om hun droom achterna te gaan. Samen zagen ze de potentie van een liefdevol, duurzaam merk met een knipoog naar de serieuze wereld om ons heen. Met het merk John Altman willen de zussen goede, maar vooral lekkere snacks in de markt zetten. Snacks zoals popcorn en noten, zonder kunstmatige toevoegingen, maar wel verrassend en gevarieerd samengesteld.

Julie (32) heeft ruim 4 jaar werkervaring opgedaan in verschillende rollen in online marketing en ‘growth hacking’. Zo weet zij precies via welke kanalen en op welke wijze de consument online te benaderen is. Daarnaast praat Julie eigenlijk altijd over eten; over bijzondere recepten, concepten uit het buitenland, restaurants, of die typische groenteboer op de hoek.

Marie Claire (42) heeft 6 jaar bij Unilever gewerkt en 5 jaar bij NS Stations Retail in verschillende marketing-, category management- en concept development-functies. Zij zag vele merken en producten slagen en mislukken. Na meer dan 10 jaar werkervaring zag zij ruimte in de markt voor snacks die beter, lekkerder en duurzamer zijn.