Verantwoord snacken tijdens de vrijmibo

Ben je op zoek naar gezonde snacks voor de vrijdagmiddagborrel? Snacks die echt lekker zijn maar tegelijk ook nog eens verantwoord. Dat komt dan goed uit want wij hebben vijf snacks op een rijtje gezet die jouw werkdag net een beetje leuker maken!

1. Rauwkost + Dip
Van rauwkost kun je vrijwel onbeperkt eten. Denk aan wortels, komkommer, snoeptomaatjes, bleekselderij en paprika. Onze gouden tip om jouw rauwkost een beetje op te spicen? Dip ze in hummus, tzatziki dip of yoghurt. Succes gegarandeerd!

2. Noten
Noten bevatten veel gezonde vetten en goede voedingswaarden. Diverse wetenschappelijke onderzoeken hebben ook uitgewezen dat het risico op hart- en vaatziekten afneemt als je regelmatig noten eet. Er wordt geadviseerd om iedere dag 1 handje noten te eten, dat is nog eens een lekker advies van het Voedingscentrum.

3. Olijven
Ook olijven bevatten veel goede vetten en zijn tevens caloriearm. Deze snack is rijk aan vitamine A + D en mineralen zoals ijzer en calcium. Let bij het aanschaffen van deze snack alleen wel even op wat er allemaal aan toegevoegd is. Gelukkig zijn er diverse soorten te koop en zet je al snel een fijne grab-snack op tafel.

4. Popcorn
Met popcorn kun je eindeloos variëren qua smaak en deze snack is ook nog eens laag in calorieën. Het is dan ook niet voor niets dat wij deze snack in ons eigen assortiment hebben opgenomen. Onze eigen popcorn is vegan, biologisch, 100% natuurlijk en gmo-, gluten- en allergeenvrij. Wat een feest!

5. Gedroogd fruit
Voor de zoetekauwen onder ons mag gedroogd fruit ook zeker niet ontbreken in dit lijstje. Twee bekenden uit deze categorie zijn vijgen en dadels. Vijgen zitten vol met vitamines en dadels zorgen voor een goede doorbloeding van de aderen. Dit maakt deze twee varianten een prima snack voor tussendoor of bij de borrel.

Geniet van je verantwoorde vrijmibo!