Recept: Paas Pistache Popcorn Reep
Maak je eigen overheerlijke Paas Popcorn pistache reep met John Altman x Hands Off My Chocolate
Wat heb je nodig?
- John Altman popcorn sea salt
- Hands Off Pistachio Crunch
- Hands Off Seriously Dark
- Ovenschaal + bakpapier, of siliconen vorm en een spatel
Stap 1: zet alle ingrediënten & benodigdheden klaar
Stap 2: Leg in de ovenschaal een stuk bakpapier (hoeft niet wanneer je een siliconen vorm gebruikt). Verdeel de stukjes chocolade van beide repen over de ovenschaal en zet dit in een voorverwarmde oven op ongeveer 100 graden. Na ongeveer 4 minuten zal de chocolade gesmolten zijn, hou dit een beetje in de gaten wanneer jouw ovenstand niet zo laag kan.
Wanneer de chocolade gesmolten is kun je dit verspreiden over de ovenschaal of vorm met een spatel. Hou een klein beetje gesmolten chocolade apart om straks over de reep heen te doen.
Stap 3: Je hebt nu de basis van de reep gemaakt! Voeg nu de zak Sea Salt popcorn toe, druk de popcorn goed aan zodat je straks een compacte reep krijgt. De Bites Peanut zien eruit als kleine paaseieren en kun je over je reep verdelen door ze zachtjes erin te drukken. Lekker voor de smaak en perfect qua kleur en vorm voor Pasen!
Je kunt op het laatst je achtergehouden gesmolten chocolade nog over de reep heen verdelen.
Stap 4: Laat het mengsel afkoelen, dit kan in de koelkast als je haast hebt. Als je reep volledig afgekoeld is kan je deze in mooie stukken snijden, of in stukjes breken. Een perfecte zelfgemaakte reep die mooi staat op Paastafel!
Geniet ervan!