John Altman meets Trees for All

Missie John Altman

Het is de missie van John Altman om duurzame snacks te produceren die goed zijn voor jou en voor de planeet. Wij geloven dat wanneer iedereen een kleine veranderingen doorvoert, we samen een echt verschil kunnen maken. Dat doen we door enerzijds ervoor te zorgen dat onze snacks gemaakt zijn van 100% natuurlijke ingrediënten, zodat ze ook voor jou een beter alternatief zijn! Maar tegelijkertijd proberen we ook een positieve impact te maken op het klimaat. We proberen zo energie neutraal mogelijk te ondernemen. Tegelijkertijd proberen we ons in te zetten door het planten van bomen. We doneren 1% van onze omzet aan Trees for all, die voor ons zorgt dat de bomen geplant worden.

 Waarom bomen planten?

Bomen houden CO2 vast, vangen fijnstof op, gaan erosie tegen van de grond. Maar dat niet alleen, bomen zorgen ook voor een beter leefklimaat en het in stand houden van het ecosysteem. Bomen zijn het middel tegen klimaatverandering. Helaas is alleen bomen planten niet genoeg om het klimaatprobleem op te lossen. Een onderzoek van onderzoek van Science is er theoretisch gezien wereldwijd genoeg geschikte bodem om bijna een miljard hectare aan land van nieuw bos te voorzien.

In de praktijk is dat lastig dit te verwezenlijken. Het planten van bomen kost is een enorme operatie en bovendien kost het tijd voordat de bomen volgroeid zijn om voldoende CO2 uit de lucht te halen. De operatie die nodig is om deze hoeveelheid aan bomen te planten is enorm. Daarnaast kost het tijd voordat deze bomen geplant en volgroeid zijn. Ook wordt er in de praktijk nog steeds meer bomen gekapt dan geplant. Ondanks dat het klimaatprobleem hiermee niet wordt opgelost, denken wij dat we hiermee wel een stap in de goede richting zetten.

 

Waarom Trees for All?

Trees for all is een Nederlandse organisatie die zich voor een groene en gezonde aarde voor iedereen. Zij beschermen bestaande bossen én planten nieuwe bomen bij, zowel in Nederland als in het buitenland. Inmiddels zijn er 5 miljoen bomen en struiken geplant, 15 bossen gered en is er 280 duizend ton vervuilende CO2 gecompenseerd.  

Trees for all is erkende stichting met een CBF-erkenning en een ANBI-status. Het CBF toetst of erkende goede doelen aan strenge kwaliteitseisen voldoen. Een mooie garantie dat onze donatie bijdraagt aan een betere wereld. Voor je donatie wordt door Trees for all ook een certificaat gemaakt zodat het officieel is vastgelegd wat er gedoneerd is, dat is wel zo transparant.

 

 

 

* Research in Science “The global tree restoration potential” 05.07.2019