Crazy about Cashew

We are in love… to the cashew and back! Onze nieuwe smaak ‘Crazy About Cashew’ is een zakje met licht-gezouten en geroosterde cashewnoten en vanaf vandaag te bestellen in onze webshop. Om dit te vieren hebben wij in deze blog de leukste (woord)grapjes over cashewnoten voor jou op een rijtje gezet.  1. What did the nut say when it was chasing the other nut?
  I'm a cashew

 1. If you fall, i will cashew. 

 1. Knock, Knock…
  Who’s there?...
  Cash....
  Cash who? (Cashew).
  I didn’t realize you were some kind of a nut!

 1. What does a nut say when it sneezes?
  Cashew!

 1. I’m going to cashew!


Naast deze woordgrapjes vertellen we je ook graag meer over de oorsprong van de cashewnoot. De cashewnoot komt namelijk oorspronkelijk uit Brazilië, maar het was een Portugese ontdekkingsreiziger die de cashewnoten had ontdekt en de boom meenam naar andere landen. De cashewboom is tegenwoordig te vinden in Brazilië, India, Kenia, Mozambique en Tanzania.  

A botanical sketch of the cashew plant illustrating how cashew nuts grow. Image from Aboutnuts.

Leuk om te weten is dat de cashewnoten groeien aan cashew-appels. Deze cashew-appels groeien aan een tropische boom die wel 15 meter hoog kan zijn. Er groeien soms meerdere cashewnoten aan een cashewappel. Deze appel is ook eetbaar en zijn zoet van smaak. 


Maar hoe zit het dan met de naam horen we je denken. De cashewboom hoort tot de familie van de pruikenboom en heet eigenlijk ‘nierenboom’. Het woord cashew is afgeleid van ‘Caju’, wat ‘nier’ betekent in het Portugees. De noten zien er namelijk uit als nieren en zo is de naam uiteindelijk ontstaan. 


Bron en afbeelding: About Nuts