Sustainable Sweet & Salty popcorn

Bij John Altman willen we de allerlekkerste popcorn in de markt zetten. Maar we hebben ook een sociale en duurzame missie; wij dragen graag een steentje bij aan de planeet en de mensen die daarop leven. We helpen stichtingen die mensen steunen die het even nodig hebben. Ook kijken we in de keten hoe we de impact op het milieu kunnen beperken. We werken er voortdurend aan om elk onderdeel van onze operatie groener te maken. 

Biologisch gecertificeerd

De ingrediënten van John Altman zijn biologisch gecertificeerd. Dat betekent dat bij de productie zoveel mogelijk rekening gehouden wordt met de omgeving. Verwerkers van biologische producten gebruiken geen kleur-, geur-, en smaakstoffen bij de verwerking.  Bijvoorbeeld bij de teelt van maïs, gebruiken de mais-boeren in Zuid Frankrijk altijd natuurlijke mest voor hun land, dat zorgt voor natuurlijke voedingsstoffen voor de gewassen. Hierdoor wordt de natuurlijke kringloop bij biologische productie in stand gehouden. Gewassen krijgen daarnaast vaak meer tijd om te groeien, waardoor de smaak en kwaliteit vaak beter zijn. 

Kwaliteit en houdbaarheid

Om de kwaliteit en houdbaarheid van onze popcorn te garanderen, moet de verpakking volledig afsluitbaar zijn. De bescherming van een dun laagje aluminium in het folie is nodig zodat de popcorn lekker krokant blijft. We blijven de ontwikkelingen op het gebied van verpakkingen op de voet volgen. Als er een beter alternatief komt, gaan we dit serieus bekijken.

Lokaal impact maken

John Altman wil ook impact maken op het sociale vlak, daarvoor hebben we een intensieve relatie met stichting De Regenboog Groep waarmee we maandelijks events organiseren voor Amsterdammers die het moeilijk hebben. Dit doen we in samenwerking met de onder andere de Filmhallen en DeLaMar theater. 

Logistiek

30% van onze logistiek gaat nu via elektrische vervoer en wordt uitgevoerd door stichting waar 95% een afstand heeft tot de arbeidsmarkt. Voor de overige 70% zijn we aan het kijken hoe we de co2 uitstoot kunnen compenseren om co2-neutraal te zijn.

FSC-papier

Het karton van de omdozen is FSC gecertificeerd en bestaat uit 71% gerecycled materiaal. 


Heb je vragen of suggesties? Laat het ons weten of kom langs op ons kantoor in Amsterdam!