Sustainable packaging Sea Salt

Bij John Altman willen we de allerlekkerste nootjes in de markt zetten. Maar we hebben ook een sociale en duurzame missie; wij dragen graag een steentje bij aan de planeet en de mensen die daarop leven. We helpen stichtingen die mensen steunen die het even nodig hebben. Ook kijken we in de keten hoe we de impact op het milieu kunnen beperken. We werken er voortdurend aan om elk onderdeel van onze operatie groener te maken. 

Verpakking

We hebben gekozen voor een bio-based packaging waar meer dan de helft van de folie is gemaakt van hernieuwbare grondstoffen. Bij deze verpakking is gebruik gemaakt van suikerriet en daardoor fossielvrij materiaal. Daarmee gaan we dit jaar minimaal  >800 kg aan co2 besparen. De verpakking kan worden gerecycled worden bij het PMD-afval, want de verpakking is van mono-plastic. 

Lokaal impact maken

John Altman wil ook impact maken op het sociale vlak, daarvoor hebben we een intensieve relatie met stichting De Regenboog Groep waarmee we maandelijks events organiseren voor Amsterdammers die het moeilijk hebben. Dit doen we in samenwerking met de Filmhallen en DeLaMar theater. 

Logistiek

30% van onze logistiek gaat nu via elektrische vervoer en wordt uitgevoerd door stichting waar 95% een afstand heeft tot de arbeidsmarkt. Voor de overige 70% zijn we aan het kijken hoe we de co2 uitstoot kunnen compenseren om co2-neutraal te zijn.

FSC-papier

Het karton van de omdozen is FSC gecertificeerd en bestaat uit 71% gerecycled materiaal. 


Heb je vragen of suggesties? Laat het ons weten of kom langs op ons kantoor in Amsterdam!