Wat maakt John Altman snacks duurzaam?

Het is de missie van John Altman om mensen blij te maken met duurzame tussendoortjes die goed zijn voor jou én de wereld. Naast dat we natuurlijk de allerlekkerste snacks hebben. Maar waarom zijn onze snacks duurzaam en wat doen we als bedrijf om de planeet een beetje mooier te maken? 

Elk product dat we ontwikkelen is 100% natuurlijk, bevat zo min mogelijk ingrediënten en over elk ingrediënt wordt nagedacht, natuurlijk kijken we ook naar de verpakking, transport en onze co2 uitstoot. 

Popcorn

Voor onze popcorn gebruiken we alleen maar biologische ingrediënten. We kiezen de beste en meest duurzame ingrediënten uit, zo gebruiken we natuurlijk geen palmolie maar juist kokosolie. We gebruiken slechts 3 of 4 ingrediënten bij het maken van de popcorn. Ook zijn we voortdurend bezig met de ontwikkeling van de verpakking. Popcorn is een heel gevoelig product (voor licht en zuurstof) waardoor we moeten werken met een aluminium folie. Als we dat niet doen is de houdbaarheid heel kort en krijgen we te maken met voedselverspilling.

Noten

In onze notenzakjes vind je uiteraard ook geen e-nummers of andere onbekende ingrediënten. De folie is gemaakt van bio-based folie, die voor meer dan de heft is gemaakt van hernieuwbare grondstoffen (in ons geval suikerriet). Gelukkig zijn de noten in combinatie met de folie zeker een jaar houdbaar. En ook al geeft de tht aan dat de houdbaarheidsdata is verlopen, kijk, ruik en proef vooral even het product. We willen allemaal toch dat we wat bewuster omgaan met voedselverspilling? 

CO2 uitstoot

Zoals elke bedrijf hebben we te maken met co2 uitstoot, bij het produceren van een product kan je daar nou eenmaal niet om heen. Maar je kan het wel verminderen, zo proberen we voor het transport zoveel mogelijk met elektronisch vervoer te rijden, maar bijvoorbeeld ook het tape dat we gebruiken van onze dozen is van papier in plaats van plastic.

Om de gemaakte co2 uitstoot toch te compenseren besteden we 1% van onze omzet aan het planten van bomen. Hierdoor kunnen we onze uitstoot compenseren. Dit doen we samen met onze partner Trees for All. We hebben in 2021 al 786 bomen geplant. 

B Corp

We zitten in de laatste fase van het B corp certificering traject. Dit traject is eigenlijk alles omvattend om aan te tonen dat we er alles aan doen om de wereld een beetje beter achter te laten. We zijn er nog niet, maar dat is het idee van dit certificaat, dat je continue bezig bent om je bedrijf en je producten te optimaliseren. 

Wil je meer weten of heb je suggesties wat we beter kunnen doen? Laat het ons dan vooral weten en mail ons naar: duurzaamheid@johnaltman.nl