Samen uit de eenzaamheid

800.000 Amsterdammers, waarvan 80.000 Amsterdammers ernstig eenzaam zijn. Schokkende cijfers en helaas ook een groeiend probleem in Amsterdam, want dit betekent dat één op de tien mensen in Amsterdam leeft in ernstige eenzaamheid. Daarnaast voelen ook nog eens 220.000 Amsterdammers zich matig eenzaam. Eenzaamheid zorgt voor een lagere kwaliteit van leven en vergroot het risico op gezondheidsproblemen. Het is daarom ontzettend belangrijk dat juist deze mensen gezellig een avondje uit kunnen gaan en nieuwe mensen ontmoeten.

Wij willen graag iets doen voor deze eenzame Amsterdammers en hebben in samenwerking met de Filmhallen en De Regenboog Groep het concept ‘Samen uit de Eenzaamheid’ in het leven geroepen. Het idee is simpel: je koopt een kaartje en daarmee geef je tegelijkertijd een kaartje gratis weg aan een eenzame Amsterdammer. Uiteraard zijn er volop snacks van John Altman aanwezig en kan je tijdens de film genieten van nootjes en biologische popcorn. We organiseren er ook een bijpassend drankje bij. Het fijne van dit project is dat het iedereen samenbrengt, gezellig een avondje naar de film en nieuwe mensen ontmoeten. Aan het eind van de avond is er tijdens de borrel ook de mogelijkheid om te elkaar te ontmoeten.

We zijn dit concept begin 2018 gestart en inmiddels hebben we al drie succesvolle edities achter de rug en ook de vierde staat alweer groot omcirkeld in onze agenda’s! De precieze datum houden we nog eventjes geheim, maar de eerstvolgende editie zal plaatsvinden in maart 2019!

Op onze Facebook pagina kan je terug kijken welke films we al hebben gezien.