Positieve impact maken bcorp

Een positieve impact

Een positieve impact maken op de wereld is al vanaf dag 1 onderdeel van onze missie! Om die reden verkopen we biologische producten, hebben we verpakkingen die deels gemaakt zijn van suikerriet (en niet fossiele grondstoffen), organiseren we filmavonden samen met de Regenbooggroep en dragen we jaarlijks 1% van omzet af aan het planten van bomen. Een logische stap is dan ook dat we dit vastleggen voor de toekomst door onderdeel te worden van het B corp.

B Corp 

B Corp is een afkorting voor Benefit Corporation en zet in op een verandering van de manier waarop we naar economisch succes kijken. 
B Corp: “We envision a global economy that uses business as a force for good.’’  Deze non-profit organisatie B Corp Benelux, bestaat sinds 2006 en sinds 2015 kunnen ook Europese bedrijven zich laten certificeren. Wil een organisatie in aanmerking komen voor een B Corp-certificaat, dan moet het laten zien dat het naast winst ook mens, milieu en maatschappij als uitgangspunt heeft. De goedkeuringsprocedure is niet eenvoudig, een organisatie wordt getoetst op de kernpunten; duurzaamheid, werknemers, gemeenschap, milieu en klanten. 
We zijn trots dat we in het proces zitten op weg naar de B corp certificering. Tot het netwerk van bedrijven die al B corp-gecertificeerd zijn, behoren bijvoorbeeld de mooie namen als Ben & Jerry'sTony's ChocolonelyHolieAce & TateNaïf Good Care (B Corp) en Seepje Binnenkort meer nieuws over B corp!