Liefdevol toetje: luchtige roze mousse

[RECEPT] Het kan bijna niet anders dan dat je dit recept ontvangt met net zoveel liefde als wij! Want zeg nu zelf, de combinatie van red velvet chocolade en kaneel popcorn wat vervolgens wordt omgetoverd tot een luchtige mousse is bijna magisch. Hieronder zie je welke ingrediënten & benodigdheden je nodig hebt om dit recept (6 glaasjes) te kunnen maken.  

Ingrediënten
- 500 ml slagroom
- 150 gram red velvet chocolade van Hands Off My Chocolate
- 2 zakjes vanillesuiker
- 1 zak Sweet Cinnamon popcorn van John Altman ;-)

Benodigdheden
- Twee pannen
- Een spatel
- Een kom
- Een garde
- Glaasjes om de mousse in te serveren

Recept
Stap 1 - Verwarm de chocolade au bain marie. Dat doe je door een pannetje met een laagje water op het vuur te zetten. Breng het water aan de kook. Hang er een tweede pannetje boven, zorg dat de bodem het water niet raakt. Breek de chocolade en doe deze in het tweede pannetje. Laat de chocolade smelten en roer er af en toe doorheen.

Stap 2 - Voeg de slagroom en suiker in een kom en klop de slagroom stijf. Als het aan de garde blijft hangen is het klaar.

Stap 3 - Meng de gesmolten chocolade door de slagroom. Dit doe je voorzichtig met een spatel zodat niet al het lucht er uit gaat.

Stap 4 - Verkruimel wat popcorn en doe dit onder in de glaasjes.

Stap 5 - Schep de mousse boven op de gekruimelde popcorn. Vul de glaasjes tot het randje.

Stap 6 - Garneer de mousse met wat extra popcorn.

Stap 7 - Nog even minimaal 2 uur in de koelkast om verder op te stijven.

Stap 8 - Het wachten wordt beloond, eet smakelijk en vergeet vooral niet te genieten!

Dit recept is ontwikkeld door HappyHealthyLieke en in samenwerking met Hands Off My Chocolate.