Don’t panic, our popcorn is organic!

Biologisch eten is hip, je ziet het overal steeds meer verschijnen. Vroeger waren het nog de wat alternatieve winkels die de natuurlijke en biologische producten verkochten. Tegenwoordig is de markt dusdanig aan het groeien dat de supermarktketens ook verder uitbreiden met hun biologische aanbod.

De SKAL krijgt steeds meer aanvragen voor een biologische certificering en dat is goed nieuws! Biologisch eten en drinken wordt daarmee ook in Nederland steeds populairder. Wij willen graag een bijdrage leveren aan een betere wereld en bieden daarom biologische popcorn aan. & Don’t panic, it’s organic! Lees dus snel verder waarom wij hiervoor hebben gekozen en wat er goed aan is.

Geen gebruik van schadelijke bestrijdingsmiddelen
In de landbouw waar de ingrediënten van biologische producten worden verbouwd wordt geen gebruik gemaakt van chemische pesticiden. In de biologische landbouw worden bijvoorbeeld insecten ingezet om ongewenste ziekteverwekkers in het gewas te vermijden. Het ontbreken van pesticiden is niet alleen belangrijk voor ons, als consument, maar ook voor het milieu in het algemeen. Het heeft een positieve invloed op het ecosysteem en de biodiversiteit.

Geen genetische manipulatie (GMO-vrij)
Bij genetische manipulatie worden de eigenschappen van planten aangepast. Dit gebeurt om ze resistent te maken tegen ziektes of bestrijdingsmiddelen. Modificatie is niet natuurlijk en het is niet bewezen dat het beter is voor de gewassen of voor de voedselvoorziening. In de biologische landbouw wordt geen gebruik gemaakt van GMO en is dus 100% natuurlijk!

John Altman popcorn in drie smaken

Geen kunstmest
Kunstmest mag in de biologische landbouw niet worden gebruik. In plaats daarvan wordt de natuurlijke mest hergebruikt. Zo ontstaat er geen mestoverschot. Door geen kunstmest of giftige bestrijdingsmiddelen te gebruiken, kan dit niet ook in het grondwater, sloten en meren terechtkomen.

Geen synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen of conserveringsmiddelen
Aan biologisch eten wordt niets synthetisch toegevoegd en het is niet synthetisch geconserveerd. Het bevat dus geen kleur-, geur- of smaakstoffen. Ook vind je in de biologische producten geen onnatuurlijke e-nummers of smaakversterkers en dat maakt een product 100% natuurlijk!

Duurzame wereld
Een tegenargument dat vaak gegeven wordt, is dat met de huidige opbrengsten de biologische landbouw niet de hele wereld gevoed kan worden. Met John Altman geloven we in de verandering naar een meer duurzame wereld. Als de vraag naar biologische producten verder toeneemt zal ook steeds meer onderzoek gedaan worden naar de verbetering van de opbrengsten van biologische teelt. Bovendien maakt het de verschillende overheden duidelijk dat we moeten investeren in biodiversiteit en het stimuleren van biologische landbouw.