Dark and Stormy popcorn

[RECEPT] Met dit koude weer verdienen we allemaal een snack waar we blij van worden en een warm gevoel van krijgen. De warme smaak van karamel en rum en het frisse van de gember en limoen zorgt ervoor dat jij je weer helemaal comfortabel voelt na een lange stormachtige dag! 

Ingrediënten 
- 1 zak John Altman Sea Salt popcorn 
- 250 ml gemberbier
- 50 ml donkere rum
- 50 ml limoen sap
- 1 theelepel verse gember
- 4 eetlepels ongezouten boter
- 50 gram lichtbruine suiker
- 1/4 theelepel bakpoeder
- 1 limoenschil 

Benodigdheden
- Bakplaat of bakpapier
- Twee pannen
- Een spatel

Popcorn met karamel, rum en limoen rasp op een vloer

Recept
Stap 1 - Verwarm de oven voor op 160 graden. Leg ondertussen alvast een bakplaat of bakpapier klaar.

Stap 2 - Om de saus voor te bereiden, giet je het gemberbier, de gember, de rum en het limoen sap in een pan. Breng het licht aan de kook. Laat het vervolgens sudderen tot het mengsel met twee derde is vermindert en haal vervolgens de pan van het vuur. 

Stap 3 - Voeg in een andere pan de boter en de bruine suiker toe. Laat het mengsel op laag vuur koken en roer voor ongeveer 5 minuten, of tot het redelijk dik en een beetje kleverig is. 

Stap 4 - Voeg het alcoholmengsel aan het botermengsel toe en voeg ook de bakingsoda toe. Roer krachtig en werk snel om te voorkomen dat het te veel afkoelt.

Stap 5 - Giet het mengsel over de popcorn en meng alles goed door elkaar met een spatel. Verdeel gelijkmatig.

Stap 6 - Verdeel de popcorn over de bakplaat als een enkele laaq en plaats het in de voor­verwarmde oven. Bak 40 tot 45 minuten om de popcorn te laten drogen, maar blijf het in de gaten houden. Verwijder uit de oven, laat het afkoelen en breek het in clus­ters. Strooi de limoenschil erover en geniet! 

Dark and Stormy popcorn met een stukje limoen en stukjes gember.