Chocolade Fudge met kruidnoten en popcorn
[RECEPT] Nog 6 nachtjes slapen en dan is het 5 december. En zeg je 5 december, dan zeg je sinterklaas, pakjesavond en kruidnoten! Dit vraagt natuurlijk ook om een heerlijk sinterklaas-recept! We delen dan ook graag een chocolade-fudge recept met jullie, gemaakt met kokosmelk, pure chocolade, kruidnoten en Sweet Cinnamon popcorn.
Ingrediënten
- 1 blikje gecondenseerde kokosmelk á 320 gram
- 250 gram pure chocolade (85%)
- 1 theelepel vanille extract
- 1 theelepel pumpkin spice of koek- en speculaas kruiden
Toppings naar keuze:
- kruidnoten
- sweet cinnamon popcorn van John Altman ;-)
- extra chocolade
Benodigdheden
- Pan
- Spatel
- Bakvorm
- Bakpapier
Recept
Stap 1 - Smelt de chocolade met de kokosmelk op laag vuur in een pannetje. Blijf regelmatig goed roeren om ervoor te zorgen dat de chocolade niet verbrand.
Stap 2 - Bekleed een bakvorm met bakpapier en giet hierin het mengsel.
Stap 3 - Strooi de kruidnoten en popcorn over de bovenkant en druk deze voorzichtig aan.
Stap 4 - Zet de fudge een paar uur in de koelkast tot hij helemaal uitgehard is.
Klaar en smullen maar!
Dit recept is ontwikkeld door Maartje en in samenwerking met Hands Off My Chocolate.