Amsterdam Made Kerstpakket met lokale producten

Amsterdam Kerstpakket 

Geef jouw medewerkers een duurzaam, waardevol en écht Amsterdams kerstcadeau!

Het Amsterdam Made kerstpakket zit vol met lokale, duurzaam geproduceerde producten van bedrijven die het Amsterdam Made Keurmerk dragen. Deze producten zijn bereid met oog voor creativiteit, duurzaamheid en vakmanschap.

Door het geven van het Amsterdam Made Kerstpakket:
- Doe je jouw medewerkers ambachtelijke kwaliteitsproducten uit de regio Amsterdam cadeau.
- Geef je jouw team interessante achtergrondinformatie over lokale en duurzame producten uit de regio.
- Steun je de kleine makers uit de Metropool Amsterdam en daarmee de lokale economie.
- Doneer je automatisch €1 aan het Rode Kruis. Ook geef je jouw medewerkers de gelegenheid een maaltijd aan een hulpbehoevende te doneren.

Het pakket is te bestellen via https://www.morethangifts.nl/kerstpakket/lokaal-en-duurzaam-kerstpakket-amsterdam-made/.

Vragen of verzoeken

Voor specifieke vragen en/of verzoeken kun je contact opnemen met Amsterdam Made via info@amsterdammade.org of met ons via welovejohn@johnaltman.nl

Lokale Producten

Het Amsterdam Made kerstpakket zit vol met lokale, duurzaam geproduceerde producten van bedrijven die het Amsterdam Made keurmerk dragen. Deze producten zijn bereid met oog voor creativiteit, duurzaamheid en vakmanschap.

 

KOEKJES | EBERHARDJES

Amsterdam heeft sinds 5 mei 2018 een eigen koekje: het Eberhardje. Het Amsterdamse koekje is vernoemd naar oud-burgemeester Eberhard van der Laan en staat voor verbinding tussen de mensen in Amsterdam. Het Eberhardje is een hartvormig roomboterkoekje met in het midden de drie Andreaskruisen van Amsterdam. Eet je het koekje, dan proef je kwaliteit, roomboter en een vleugje vanille.

 

THEE | DUTCH HARVEST

Dutch Harvest maakt hennepthee van Nederlandse bodem. Hennep wordt al eeuwenlang gebruikt voor vele verschillende doeleinden, van kleding en zeilen tot eten en drinken. Tegenwoordig wordt het echter voornamelijk met marihuana geassocieerd, maar hennep is veel veelzijdiger, en is perfect voor het maken van thee. Van de Dutch Harvest hennep thee zal je niet high worden. De Sleepy Hemp melange laat je wel volledig ontspannen.

 

BLOND BIER | DE 7 DEUGDEN

Brouwerij de 7 Deugden is een sociale onderneming. Hier worden heerlijke bieren gebrouwen door mensen voor wie op dit moment een baan ergens anders niet vanzelfsprekend is. Hiermee wil de brouwerij een voorbeeld en bron van inspiratie zijn voor andere ondernemingen. Maar vooral voor bierliefhebbers, om te genieten van de gewone én bijzondere bieren. Dit blond biertje heeft extra veel karakter door de toevoeging van een bijzonder aromatische hop.

  

WATERFLES | JOIN THE PIPE (NON-FOOD)

Join the Pipe promoot het drinken van kraanwater met als doel om het drinkwater wereldwijd op een eerlijkere manier te verdelen en plastic soup bij de bron aan te pakken. Om dit te verwezenlijken, installeert Join the Pipe watertappunten en verkopen ze herbruikbare waterflessen. Met de inzet van deze tappunten, herbruikbare waterflessen en met donaties worden schoon drinkwater projecten in ontwikkelingslanden gerealiseerd. De fles is gemaakt van een restproduct van de suikerrietproductie, een duurzaam alternatief op plastic geproduceerd uit olie.

 

PINDAKAAS | VANMAX

In de VANMAX pindakaasmakerij willen ze zoveel mogelijk banen creëren voor eenieder die wil werken. Ongeacht het juiste papiertje, leeftijd of afkomst. Voor VANMAX is eerlijkheid het belangrijkst; eerlijke smaken, eerlijke producten en eerlijk ondernemen. De pindakaas wordt gemaakt zonder palmvet, mét heel veel pinda’s (meer dan 94%) voor die echte pindasmaak. Pinda-olie en kokosolie zorgen voor smeuïgheid en een chilipepertje geeft deze pindakaas een subtiele bite.

 

 

VEGAN MAYONAISE | THE MAYO SISTERS

De culimayo’s van The Mayo Sisters worden gemaakt door de zussen Helen en Martine. De mayo’s zijn 100% plantaardig en suikervrij, gemaakt met pure natuurlijke ingrediënten. Ze zijn glutenvrij en lactosevrij, bevatten geen kleur- en smaakstoffen en worden geproduceerd zonder sulfiet (E224) en zonder EDTA (E385). De Culimayo Aioli die je in dit pakket ontvangt, is gemaakt van pure knoflookpasta, wat een fijne fluweelzachte smaak geeft.

  

CHOCOLADEREEP | CHOCOLATEMAKERS

In Amsterdam staat de chocoladefabriek van Chocolatemakers. Hier maken ze de chocolade van boon tot reep zelf, met veel aandacht en ambachtelijke machines. Dit doen ze met ‘single origin’ bonen die rechtstreeks worden ingekocht bij cacaoboeren, van drie verschillende oorsprongen met elk een eigen verhaal. Sinds 2019 produceert Chocolatemakers solar-powered en emissie-vrij. De cacaobonen van de reep in dit pakket zijn afkomstig van CooAgroNevada; een vrouwencoöperatie uit het natuurreservaat Sierra Nevada de Santa Marta, Colombia.

 

AUGURKEN | KESBEKE

Kesbeke, opgericht in 1948, is de enige overgebleven inleggerij van echte Amsterdamse Tafelzuren. Het familiebedrijf, in 1948 opgericht in een keldertje aan het Waterlooplein, wordt sinds 1999 geleid door Oos, derde generatie Kesbeke. Met het verdwijnen van de tuinderijen in de omgeving worden de augurken nu niet meer in Amsterdam geteeld, maar het vakwerk – het inleggen in zuur – zal altijd in de fabriek in Amsterdam blijven gebeuren. De echt zure augurken blijven favoriet, daarom vind je ze in het Amsterdam Made pakket.

  

ESPRESSO MARTINI | THE STILLERY

The Stillery is het succesverhaal van de vrienden Pascal, Robin en Daan. Wat ooit begon als thuisstokerij op een zolderkamer in nu een heuse distilleerderij. Waar grote bedrijven hun pure alcohol inkopen en hier wodka van maken, wordt bij The Stillery ook deze alcohol zelf gestookt. Dit doen zij allemaal duurzaam en lokaal. Deze Biologische Espresso Martini met koffie van Moyee en Spelt Vodka van The Stillery is letterlijk klaar in een handomdraai. Het enige wat je hoeft te doen, is een ijsklontje toe te voegen en te schudden tot je hem niet meer hoort.

 

POPCORN | JOHN ALTMAN

Er zijn te veel tussendoortjes met onnodige toevoegingen en ongezonde ingrediënten. Dit moet en kan anders, vinden ze bij John Altman. Daarom zijn hun snacks 100% natuurlijk, ambachtelijk gemaakt en zonder onnodige toevoegingen of e-nummers. Ook hebben ze een duurzame missie; ze opereren CO2 neutraal en 1% van de omzet wordt geïnvesteerd in het planten van bomen. In dit kerstpakket ontvang je de Sweet & Salty Popcorn. Is het zoet? Is het zout? Deze smaaksensatie met de combinatie van zeezout en rietsuiker heeft het beide!

 

ZEEP | AMSTERDAMSE ZEEPFABRIEK (NON-FOOD)

De Amsterdamsche Zeepfabriek produceert uitsluitend zepen van biologische oliën, gemaakt op ambachtelijke wijze met natuurlijke ingrediënten. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de cold process-methode en een eigen, origineel recept. Voor de zepen worden alleen biologische oliën/vetten, etherische oliën en kruiden gebruikt. Géén palmolie dus. De Zwier Zeep heeft een warme, kruidige geur. De zeep wordt gekleurd met hennep proteïnepoeder en heeft een bouquet samengesteld uit vanille, citroengras, kardamom en basilicum.

 

GINGER BEER | AMSTERDAM CITY FARM

Fris en pittig, met een flinke gemberkick. Dat is wat je kunt verwachten van het biologische gemberbier van Amsterdam City Farm. Een lekker én gezond alternatief voor alcohol! Oprichters Tim en Devinder gebruiken een traditionele brouwmethode en kiezen alleen verse en biologische ingrediënten, zoals echte gemberwortel. Dit eerste biologische, alcoholvrije gemberbier van Nederland wordt gemaakt in het hart van de stad!